AEAS备考试题

2019年3月17日10:30:08 评论 191

AEAS备考试题AEAS考试常见词汇整理

further     adj.  vt.

furthermore     adv.

involve      t.

【例】Kant believed that a successful joke involves the controlled release of nervous energy.

involvement     n.

revolve     v.

revolution         n.

revolutionary   adj.   n.

revolutionise    vt.

evolve       vt.

evolution n.

evolutionary     adj.  

complete adj.  vt.

【例】It was a very expensive and time-consuming process that took around six months to complete.

completely       adv.

completion       n.

【例】Johnson only received payment for his Dictionary on its completion.

accomplish       vt.

accomplishment       n. 

suit   v.  n.

suitable    adj.

【例】Latin was suitable for an international audience of scholars, whereas English reached a socially wider, but more local, audience.

suitcase    n.

person      n.

personal   adj.

【例】Most comedians use personal situations as a source of humour.

personalize       v.

personality       n.

【例】Researchers claim that the human personality is formed during the first two years of life.

personnel          n.

accommodate vt.

accommodation       n.

economy  n.

economic adj.

【例】It would be best to attempt to slow down economic growth.

economical       adj.

economist         n.

economics        n.

alter          v.

alternative       n.  adj.

alternate adj.  v.

effect        n.

effective  adj

effectiveness    n.

effort        n.

affect        vt.

affection  n.

affective  adj.

affecting  adj.

efficient   adj.

efficiency n.

sufficient  adj.

insufficient        adj.  

experiment      n.  vi.

experimental   adj.

experimentation      n.

experimenter  n.

 

AEAS数学题中的逻辑问题

在训练学生数学推理与逻辑思维的课程中,我们遇到过这样一道题目:

Consider the following 2 logical statements:

(1)If the length of XY is 4, then the length of YZ is 7.

(2)The length of YZ is NOT 7.

If these statements are both true, then the length of:

F. XY is NOT 4

G. XY is 7

H. YZ is 4

J. YZ is NOT 4

K. YZ is 7

这是典型的一道关于命题真假性的逻辑问题,读者可试着先做一下。

此题不难,但前提是知道有关命题的基础的概念及性质。命题是一句可以判断其真假性的话。比如“一条线段是直的”是一个真命题,而“太阳从西边升起”就是一个假命题。“一个苹果”不能称之为一个命题,因为不能从中判断真假性。

有时命题也可能有两个分句构成,即条件和结论,如“若明天下雨,我就会打伞”。这个命题可真可假,确实有下雨不打伞的神人。但这仍然是一个命题,因其真假必占其一。

原命题“条件A,结论B”的逆命题为“结论B,条件A”,否命题为“非条件A,非结论B”,逆否命题为“非结论B,非条件A”。此间最重要的性质是,原命题与其逆否命题真假性相同。以下雨打伞为例,假设原命题“若明天下雨,我就会打伞”为真,那么“若我明天不打伞,则明天不下雨”亦为真。反之亦然。

现在我们可以来完成开篇提出的问题了。题目说命题“如果XY长度为4,则YZ长度为7”和命题“YZ长度不为7”都为真。那么若根据原命题与其逆否命题同真同假的性质,把“如果XY长度为4,则YZ长度为7”看成原命题且为真,则其逆否命题为“如YZ长度不为7,则XY长度不为4”也为真。故选择“F”。

 

AEAS考试-词汇语法练习题

1.____ all behavior is learned behavior is a basic assumption of social scientists.

A) Nearly

B) That nearly

C) It is nearly

D) When nearly

2. On cloudy nights it is not possible to see the stars with ____ eye.

A) naked

B) bare

C) flesh

D) pure

3. During the storm we took ____ in the doorway of a shop.

A) rescue

B) shelter

C) shield

D) proof

4. The ship’s captain and members of the ____welcomed us on board.

A) staff

B) crew

C) team

D) chain

5. At the first ____ of twelve everyone stopped for lunch.

A) sound

B) stroke

C) moment

D) minute

6. The map was drawn to the standard____ of 1/100,000 so there was not much detail.

A) base

B) line

C) rate

D) scale

7. Her skirt had been so ____ in packing that she had to iron it before going out.

A) crushed

B) torn

C) dirty

D) untidy

8. We are taking ____a collection to buy flowers for John because he is in the hospital.

A) to

B) up

C) over

D) off

9. It’s not what she says that bothers me. It’s the reason she says it. You’ve got to read ____ the lines with her.

A) among

B) amongst

C) between

D) through

10. I mistook you ____ your brother.

A) for

B) as

C) to be

D) by

11. I am easily hurt because my feelings are very ____.

A) sensible

B) sensational

C) sensitive

D) sentimental

12. The medical record shows that it was the drug, not the disease, ____ killed him several years ago.

A) the effects of which

B) the effects of it

C) finally

D) that

13. What you have done is ____ the doctor’s orders.

A) attached to

B) responsible to

C) resistant to

D) contrary to

14. You can’t see through a telescope unless it is ____ correctly to your sight.

A) adapted

B) adopted

C) adjusted

D) accustomed

15. An ambulance must have priority as it usually has to deal with some kind of ____.

A) crisis

B) urgency

C) emergency

D) emergence

16.____ nothing more to discuss, the secretary-general got to his feet, said goodbye and left the room.

A) There was

B) Being

C) There being

D) As there being

17. I ____you that the machine will arrive next week.

A) insist

B) confirm

C) assure

D) undertake

18. Many new ____ will be opened up in the future for those with a university education.

A) opportunities

B) necessities

C) probabilities

D) realities

19. His discovery counts ____nothing though he tried very hard.

A) on

B) for

C) in

D) up

20. He has never felt himself so powerfully ____to the scientific ideal.

A) interested

B) absorbed

C) confident

D) attracted

21. If you don’t put the food in the refrigerator, it may go ____.

A) off

B) over

C) wrong

D) out

22. If this university ____ such a good reputation, I would not have come here.

A) didn’t have

B) hadn’t had

C) doesn’t have

D) hasn’t had

23. He agreed with the plan in ____, but thought that in practice it would not work.

A) attitude

B) approach

C) viewpoint

D) principle

24. If only we ____ then the disease was curable.

A) knew

B) could know

C) had known

D) would have known

25. The weather is highly ____ at this time of the year and it is hard to know what to wear.

A) various

B) variant

C) variable

D) varied

参考答案:

1. B 2. A 3. B 4. B 5. B 6. D 7. A 8. B 9. C 10. A 11. C 12. D 13. D 14. C 15. C 16. C 17. C 18. A 19. B 20. D 21. C 22. A 23. D 24. C 25. C 

 

AEAS听力解析

1.AEAS听力概括

录音数量 : 三段

播放次数: 一次

录音内容:对话、独白

每段录音的题目数量 :平均 10 - 12 题

题型种类:选择题、判断对错题、填空题

2.难点分析AEAS听力

①出题顺序混乱

即,与普遍的英语听力考试不同,AEAS 听力并不按照录音内容的顺序出题。

这直接导致了学生在听力过程中,上下寻找录音内容对应的题目,从而错过了正在播放的录音内容,顾此失彼,最终没能完整地听完整段录音、错过重要的细节。

②考查能力 : Notes Taking (记笔记)

AEAS旨在衡量学生适应澳洲学习和生活的能力程度,而在学校里,准确记录课堂上老师的讲课内容,对学生的学术表现至关重要。

③应对方法 :“听”为先,“题”其次

对于“题目顺序与录音顺序一致”的考试,学生可以通过听关键词来答题。结果就是,学生即使在没有听懂完整录音的情况下,也可以正确地答题。对于这种考试,“题”是关键,是“听”的依据。

然而, AEAS听力的考核,显然需要学生听懂整段录音、甚至其中的细枝末节。这时,学生反而不应该去急于答题,应该放平心态、认真听完所有的录音内容。

当然,这绝不是要求学生不看题目,相反,学生应该利用看题时间,尽量看完所有的题目, 在脑中存有大致的印象,而在录音开始之后,就不要再花时间看题、找题了。在录音播放过程中,在试卷空白处记录下重要信息。在录音结束后,再用听记下的信息来答题。

3.AEAS听力难点分析

①“专业”词汇

通过分析AEAS 7-9年级、11-12 年级听力试卷,可以看出,在考核学生的三篇听力文段中,会有一篇的“专业性”较强。 7-9年级的是关于“音乐”,11-12 年级的是关于“生物”。而这一篇也是学生普遍反映最难的一篇,基本第一遍听后,只能回答一至两题,甚至一题都答不出来。

②考核能力:学校科目的相关词汇

澳洲中学开设的科目众多,除去基础学术学科,还开设音乐、自然、戏剧、哲学、心理学等科目。AEAS针对这一点,会相应考查学生在这些科目上的英文能力。

③应对方法:有针对性的学科知识英文训练

这部分的词汇积累,取决于平时上课时的针对性训练。老师按照科目给学生准备相关词汇、阅读材料、听力材料等,让学生具备基础的相关科目的英文储备。

4.AEAS听力难点分析

①录音质量

这里的录音质量,并不是指音质方面的播放技术问题,而是指录音中说话者的语速、发音。相比较IELTS、TOEFL,AEAS是小众考试,这一点从它的听力录音质量就可以看出。与IELTS或者CUTTING EDGE的听力录音比较,前两者的录音语速适中、快慢始终一致、发音清晰饱和、每一个音节都很到位,而AEAS听力录音中说话者的语速、发音更偏向口语化,学生普遍反应语速太快,咬字不清。

②考核能力:真实的“听力”能力

虽然AEAS听力作为录音,质量“不高”,但是却很真实。现实中的老师、同学、 澳洲本地人都是这么发音的。AEAS需要考核的也是学生适应真实澳洲学习和日常生活的能力。

③应对方法: 打好“发音”基础,适应日常语速

首先,录音质量是不可改变的客观条件。其次,培养学生的正确发音(建议增开音标识读课)。很多学生听不懂,多半是因为自己并不知道这一单词的正确发音,当录音中出现这一单词时,并不能准确地反应出相应的词汇。最后,在时间允许的情况下,或者让学生在课后,多听多看英文节目,适应日常语速,增强语感。

小结:

在大量AEAS学生的听力教学过程中,有一个较突出的现象,即: 与大部分中国学生觉得听力较容易不同,很多AEAS学生反应听力难度很大,甚至超过写作、口语

很大原因是基于上述三大难点,从而使得AEAS的听力考核不同于中国学生习惯的听力训练及考试,难度也更大。

简单的听力应试技巧并不能很大程度上地帮助学生提高成绩,它需要学生在词汇、语法、口语发音等方面的综合培训及加强,也就是说AEAS的英语老师团队,相比较其他考试类型的各科“独立作战”,或许更应该合作教学,提高学生的综合英语能力。

  • 添加小苏微信
  • 资讯国际学校择校
  • weinxin
  • 小苏聊升学
  • 国际学校干货分享
  • weinxin

发表评论

:?: :razz: :sad: :evil: :!: :smile: :oops: :grin: :eek: :shock: :???: :cool: :lol: :mad: :twisted: :roll: :wink: :idea: :arrow: :neutral: :cry: :mrgreen: